Jump to content


Search Articole


Recent Files

IP Content Slider

Primul om care a murit din...

24 December 2017 - 02:14 PM

Jocuri clasice pe care meri...

17 November 2017 - 10:04 PM

Cum micșorezi consumul de...

16 November 2017 - 06:55 PM

Coperta lui Bioshock The Co...

20 March 2016 - 07:23 PM

GTA 5 Redux, modificarea gr...

09 May 2016 - 02:35 PM


Latest News


Primul om care a murit din cauza realității vir...

Dec 24 2017 02:12 PM | Bulan. in Știri

Realitatea virtuală încă n-a ajuns la popularitatea sporită, dar sunt destui oameni care o folosesc. Unii sunt ceva mai ghinioniști.
Am avut ocazia să testez de-a lungul timpului câteva căști de realitate virtuală, unele mai avansate, altele mai chinezării. Din fericire, sunt unul din oamenii pe care nu-i apucă răurile atunci când poartă o asemenea cască, așa că m-aș putea distra destul de mult, asta dacă aș avea și conținut pe măsură.
Așa cum probabil ai mai auzit de cazuri de oameni care au murit după ce s-au jucat prea mult pe calculator, care au fost curentați în timp ce se jucau, însă cu siguranță n-ai citit despre vreun om care a murit în timp ce folosea o cască VR.
Farsele de pe YouTube cu oameni speriați în timp ce folosesc diverse căști de realitate virtuală sunt deja pistol cu apă, având în vedere că un om a dus lucrurile la un alt nivel, însă nu cu un final fericit.
Veștile proaste vin din Moscova, unde un om de 44 de ani a murit în timp ce folosea o cască VR, după ce a căzut printr-o masă de sticlă. Informațiile au fost oferite de agenția de presă TASS, fiind preluate și de pcgamer.com.Read story →    0 comments    -----

Google vine cu o veste bună pentru cei care apr...

Dec 24 2017 02:03 PM | Bulan. in Software

În ultimii ani, industria de divertisment a cerut în mod repetat ca Google să implementeze măsuri de combatere a pirateriei. E drept, serviciile lor sunt îngreunate sau chiar renegate de mulți oameni care au o paletă vastă în ceea ce privește piraterie de pe internet la ora actuală.
Pirateria este inamicul suprem al multor industrii și asta pentru că încalcă drepturile de autor în rezultatele Google. Cererea nu este nouă, dar președintele EMEA Business&Operations a specificat că aceste măsuri sunt imposibil de aplicat. Google a implementat constat diferite măsuri anti-piraterie, ca răspuns al cererilor neîncetate. Chiar și așa, nu este suficient.

 

În prezent, gigantul răspunde la cererile de retargere trimise de deținătorii de drepturi de autor. Motorul de căutare șterge rezultatele încălcării și demontează domeniile celor care încalcă regulile.
Cu toate acestea, același conținut reapare adesea pe alte site-uri sau într-o altă locație ale aceluiași site. La începutul acestui an, mai multe grupuri de muzică au afirmat că situația actuală obligă deținătorii de drepturi de autor să se învârtă încontinuu într-un cerc, care nu rezolvă problema de bază. În timp ce Google înțelege rațiunea din spatele plângerilor, compania nu crede într-o soluție mai proactivă.

 

E drept, asta nu înseamnă că Google nu se ține pe poziții. Brittin subliniază că a investit multe milioane în instrumente anti-piraterie. Rămâne de văzut când și dacă acestă problemă care planează de ceva ani între deținătorii de drepturi de autor și serviciile de piraterie va fi ameliorată de Google. Deși, la cum se văd lucrurile de prezent, balanța înclină spre o parte câștigătoare, pirateria.
În timp ce compania nu vede nicio locație pentru filtrarea proactivă în rezultatele căutării, cei din industria muzicală consideră că este posibil. În mod ideal, doresc un tip de algoritm sau tehnologie automată care elimină rezultatele încălcării fără o notificare DMCA vizată. Acest lucru ar putea fi similar cu sistemul Content ID al YouTube sau cu mecanismele de filtrare pe care le utilizează Google Drive, de exemplu.Read story →    0 comments    -----

Viitoarele procesoare Intel pentru laptop-uri v...

Dec 03 2017 05:21 PM | Bulan. in Hardware

Se pare că bătălia a ajuns într-un punct în care giganții producători de procesoare își vor uni forțele pentru binele utilizatorilor. Intel și AMD sunt două companii rivale care operează pe același segment de piață iar o colaborare între acestea nu poate aduce decât lucruri bune.
Intel va colabora cu AMD pentru dezvoltarea următoarei linii de procesoare performante pentru laptop-uri din gama Intel Core. Viitoarele modele dedicate dispozitivelor mobile vor beneficia de soluții grafice performante dezvoltate de AMD. Acestea vor integra un procesor grafic de la AMD pentru a oferi utilizatorilor mai multă putere într-un singur cip.

Tehnologie hibridă cu procesoare grafice performante

Această mișcare poate duce la un alt nivel și lupta dintre AMD și Nvidia, cea mai cunoscută companie producătoare de plăci video și procesoare grafice. Mai multe modele de laptop-uri nu vor mai folosi soluțiile grafice de la Nvidia deoarece procesoarele cu care vor fi echipate vor fi destul de puternice să ofere puterea necesară rulării jocurilor performante sau puterea necesară profesioniștilor pentru editare foto și video.
Viitoarele procesoare hibride Intel-AMD vor îmbina tot ce este mai bun de la cele două companii oferind utilizatorilor cele mai bune soluții la prețuri mai avantajoase. Această colaborare va aduce mai mult venit pentru AMD și nu va îngreuna vânzarea procesoarelor din gama Ryzen.
Procesoarele vor fi parte din viitoarea generație Intel Core și va combina procesoarele Core H cu HBM2 și soluțiile grafice dezvoltate de AMD. Intel susține că implementarea noilor soluții va reduce semnificativ ocuparea spațiului pe placa de bază cu cel puțin jumătate față de momentul actual iar acest lucru va ajuta producătorii să dezvolte dispozitive mai subțiri și mai ușoare fără ca performanțele să fie afectate.Read story →    0 comments    *****

BenQ lansează noul videoproiector 4K UHD CineHo...

Dec 03 2017 05:16 PM | Bulan. in Hardware

BenQ a anunţat lansarea proiectorului CineHome W1700 DLP, oferind pasionaţilor de cinematografie un sistem home cinema 4K UHD HDR la un preţ atractiv față de alte modele din categoria sa disponibile pe piață. Noul model W1700 oferă pe lângă un preţ accesibil şi o rezoluţie 4K UHD de 8,3 megapixeli, precizie CinematicColor şi un sistem HDR optimizat pentru proiecţie, toate acestea pentru a oferi imagini de calitate, cât mai apropiate de realitate.
„W1700 aduce în casele oamenilor magia cinematografiei digitale 4K de pe marele ecran. De acum, vă puteţi bucura de experienţa incredibilă a unor seri de film în 4K, cu îmbunătăţiri audiovizuale avansate şi tehnologie HDR, la o un preţ de achiziţie cu adevărat remarcabil.” — a afirmat Conway Lee, preşedintele corporaţiei BenQ.
Videoproiector 4K UHD pentru acasă.Noul videoproiector are un design elegant și compact fiind un dispozitiv ideal pentru a fi folosit în locuințe.

 

Performanţele video 4K sunt completate de tehnologia High Dynamic Range (HDR), oferind prin intermediul modulului de optimizare automată a imaginii, o gamă mult mai mare pentru nivelul de luminozitate şi contrast, reuşind astfel să evidenţieze acele detaliile fine ce contribuie la crearea unei experienţe cinematografice.
Performanţele audio şi video ale noului videoproiector sunt îmbunătăţite suplimentar prin tehnologiile CinemaMaster Video + şi CinemaMaster Audio +. Aceste tehnologii aduc o îmbunătăţire a pixelilor pentru adaptarea la mişcare, algoritmi de culoare sofisticaţi, o redare remarcabilă a tonurilor pielii, precum şi o prelucrare audio superioară ce ajută la reproducere fidelă a efectelor de bas şi a notelor înalte.
W1700 poate deveni rapid un proiector smart prin conectarea unei unităţi dongle HDMI, precum BenQ QCast/QCast Mirror, Google Chromecast sau Amazon Fire TV Stick. Astfel, te poţi bucura de emisiuni TV, filme, programe sportive şi jocuri video pe un ecran cu o diagonală generoasă.

 

Preț și disponibilitate
Noul proiector CineHome W1700, cu tehnologie 4K UHD HDR, va fi disponibil în Europa la începutul lunii ianuarie 2018, la un preţ recomandat de 1.599 EUR plus TVA.Read story →    0 comments    -----

Jocuri clasice pe care merită să le încerci

Nov 17 2017 09:57 PM | Bulan. in Reviews

Există numeroase jocuri video clasice pe care merită să le încerci în ziua de azi, însă în acest articol le-am inclus pe preferatele noastre.
În urmă cu două săptămâni, la E3, am avut ocazia de a vedea câteva dintre top jocuri cu care producătorii ne vor impresiona în viitorul apropiat. Însă de prea multe ori în ultimii ani, aceștia nu s-au ținut de promisiuni, oferindu-ne jocuri incomplete sau nefinisate. În aceste condiții, am ales să ne orientăm de această dată asupra titlurilor mai vechi. Astfel, am alcătuit o listă cu cele mai bune jocuri video clasice pe care merită să le încerci în ziua de azi.

 

 

 

Desigur, nu am inclus toate titlurile de succes din anii trecuți, ci doar câteva care ne-au impresionat profund. În cazul în care consideri că un titlu ar fi meritat să se regăsească în acest articol, însă nu a fost inclus, te invităm să ne comunici asta în secțiunea pentru comentarii.

 

 

Top jocuri video clasice: Seria Hitman

 

In cazul în care ai jucat seria de la început, atunci probabil ești conștient de faptul că țara noastră este destul de importantă pentru personajul principal. Agentul 47 este crescut într-un sanatoriu din Satu Mare, din care scapă ulterior, pentru a deveni un asasin în slujba Agenției. Seria are șase titluri principale, în care personajul principal este nevoit să elimine ținte în toată lumea, inclusiv România.De cele mai multe ori, Hitman le oferea utilizatorilor o alegere foarte simplă: aceștia aveau posibilitatea de a intra într-o locația și de a omorî pe toată lumea până dădeau de țintă, sau putea să se strecoare fără a fi detectați, fiind recompensați în funcție de performanțele lor. Cel mai nou titlu al seriei se numește ”Hitman” și a fost lansat în acest an.
De această dată, însă, s-a folosit o structură episodică, similară, dintr-un punct de vedere cu creațiile celor de la Telltale Games. Practic, trebuie să experimentați toate episoadele pentru a prinde toate detaliile poveștii. Pentru moment, jocul este disponibil doar sub formă digitală, versiunea pe disc urmând a fi lansată în viitor.
În prezent, întreaga serie Hitman este disponibilă la un preț foarte bun pe Steam.

 

Cele mai bune jocuri video clasice: Seria Command and Conquer

 

În anul 2012, cu ocazia aniversarii a 17 ani de la începutul seriei Command & Conquer, EA Games a decis să lanseze pachetul The Ultimate Collection, în care sunt incluse toate jocurile lansate sub această licență, plus toate expansion-urile acestora. Pachetul include titluri de excepție precum Red Alert 2 sau Generals, care au avut parte de succese uriașe în rândul fanilor de strategii în timp real.

 

Chiar și în ziua de azi, în condițiile în care dezvoltatorii au progresat enorm, titlurile seriei Command & Conquer se numără printre acele jocuri clasice pe care merită să le încerci și pot fi achiziționate la un preț destul de bun de pe Origin.

 

Jocuri clasice: Rome: Total War

 

Total War este una dintre cele mai cunoscute serii de jocuri de strategie din lume. Deși primele două jocuri, Shogun și Medieval Total War s-au bucurat de un succes considerabil, britanicii de la Creative Assembly au reușit să se remarce cu adevărat pe plan mondial prin Rome: Total War. Acesta a avut parte de review-uri extrem de favorabile la scurt timp după lansare, fiind declarat de către numeroase publicații cel mai bun joc de strategie al anului 2004.
Jocul se desfășura în perioada de ascensiune a Republicii Romane și le dădea ocazia jucătorilor de a controla una dintre facțiunile disponibile. Ulterior, prin mijloace militare și diplomatice, aceștia erau nevoiți să îndeplinească anumite misiuni pentru a obține victoria. Rome includea un element turn-based, reprezentat de harta strategică, dar și unul în timp real, reprezentat de bătălii. Jocul poate fi descărcat de pe Steam, dar este disponibil și pe eMAG, în cadrul colecției Total War.

 

 

Top jocuri video clasice: Half-Life

 

Când vine vorba de shootere, cei de la IGN au avut cea mai interesantă afirmație: ”Istoria shooterelor poate fi împărțită în două etape: înainte de Half-Life și după Half-Life”.
Practic, oricine se consideră fan al acestui gen trebuie să fi încercat măcar o dată Half-Life, joc care nu include videoclipuri și în care jucătorii îl controlează în permanență pe Gordon Freeman, personajul principal. Sunt puține lucruri pe care eu le pot spune acum despre Half-Life și pe care alții nu le-au spus deja, însă în cazul în care vrei să vezi de ce Half-Life este unul dintre numeroasele jocuri clasice pe care merită să le încerci, îl poți descărca de pe Steam.

 

Cele mai bune jocuri video clasice: Max Payne

 

Max Payne a fost primul third person shooter adevărat pe care l-am jucat. Într-un fel, a definit acest gen de jocuri, fiind la vremea lansării, în anul 2001, cu mult peste orice altceva avea de oferit piața. Dacă vei căuta pe Google ”best third person shooter games”, Max Payne va fi printre primele sugestii din listă, alături de Dead Space, Uncharted GTA V, The Division și altele.
Probabil cu toții putem cădea de acord că povestea din Max Payne este cel puțin la fel de importantă precum scenele pline de acțiune în care vă luptați cu diverși inamici. Succesul lui Max Payne s-a datorat probabil faptului că a reușit să prezinte o poveste clasică din filmele de acțiune într-un mod care a fost pe placul jucătorilor.Read story →    0 comments    -----