Jump to content

View Other ContentSearch Articole


Recent Files

- - - - -

Jocuri clasice pe care merită să le încerci


Există numeroase jocuri video clasice pe care merită să le încerci în ziua de azi, însă în acest articol le-am inclus pe preferatele noastre.
În urmă cu două săptămâni, la E3, am avut ocazia de a vedea câteva dintre top jocuri cu care producătorii ne vor impresiona în viitorul apropiat. Însă de prea multe ori în ultimii ani, aceștia nu s-au ținut de promisiuni, oferindu-ne jocuri incomplete sau nefinisate. În aceste condiții, am ales să ne orientăm de această dată asupra titlurilor mai vechi. Astfel, am alcătuit o listă cu cele mai bune jocuri video clasice pe care merită să le încerci în ziua de azi.

 

 

 

Desigur, nu am inclus toate titlurile de succes din anii trecuți, ci doar câteva care ne-au impresionat profund. În cazul în care consideri că un titlu ar fi meritat să se regăsească în acest articol, însă nu a fost inclus, te invităm să ne comunici asta în secțiunea pentru comentarii.

 

 

Top jocuri video clasice: Seria Hitman

 

In cazul în care ai jucat seria de la început, atunci probabil ești conștient de faptul că țara noastră este destul de importantă pentru personajul principal. Agentul 47 este crescut într-un sanatoriu din Satu Mare, din care scapă ulterior, pentru a deveni un asasin în slujba Agenției. Seria are șase titluri principale, în care personajul principal este nevoit să elimine ținte în toată lumea, inclusiv România.De cele mai multe ori, Hitman le oferea utilizatorilor o alegere foarte simplă: aceștia aveau posibilitatea de a intra într-o locația și de a omorî pe toată lumea până dădeau de țintă, sau putea să se strecoare fără a fi detectați, fiind recompensați în funcție de performanțele lor. Cel mai nou titlu al seriei se numește ”Hitman” și a fost lansat în acest an.
De această dată, însă, s-a folosit o structură episodică, similară, dintr-un punct de vedere cu creațiile celor de la Telltale Games. Practic, trebuie să experimentați toate episoadele pentru a prinde toate detaliile poveștii. Pentru moment, jocul este disponibil doar sub formă digitală, versiunea pe disc urmând a fi lansată în viitor.
În prezent, întreaga serie Hitman este disponibilă la un preț foarte bun pe Steam.

 

Cele mai bune jocuri video clasice: Seria Command and Conquer

 

În anul 2012, cu ocazia aniversarii a 17 ani de la începutul seriei Command & Conquer, EA Games a decis să lanseze pachetul The Ultimate Collection, în care sunt incluse toate jocurile lansate sub această licență, plus toate expansion-urile acestora. Pachetul include titluri de excepție precum Red Alert 2 sau Generals, care au avut parte de succese uriașe în rândul fanilor de strategii în timp real.

 

Chiar și în ziua de azi, în condițiile în care dezvoltatorii au progresat enorm, titlurile seriei Command & Conquer se numără printre acele jocuri clasice pe care merită să le încerci și pot fi achiziționate la un preț destul de bun de pe Origin.

 

Jocuri clasice: Rome: Total War

 

Total War este una dintre cele mai cunoscute serii de jocuri de strategie din lume. Deși primele două jocuri, Shogun și Medieval Total War s-au bucurat de un succes considerabil, britanicii de la Creative Assembly au reușit să se remarce cu adevărat pe plan mondial prin Rome: Total War. Acesta a avut parte de review-uri extrem de favorabile la scurt timp după lansare, fiind declarat de către numeroase publicații cel mai bun joc de strategie al anului 2004.
Jocul se desfășura în perioada de ascensiune a Republicii Romane și le dădea ocazia jucătorilor de a controla una dintre facțiunile disponibile. Ulterior, prin mijloace militare și diplomatice, aceștia erau nevoiți să îndeplinească anumite misiuni pentru a obține victoria. Rome includea un element turn-based, reprezentat de harta strategică, dar și unul în timp real, reprezentat de bătălii. Jocul poate fi descărcat de pe Steam, dar este disponibil și pe eMAG, în cadrul colecției Total War.

 

 

Top jocuri video clasice: Half-Life

 

Când vine vorba de shootere, cei de la IGN au avut cea mai interesantă afirmație: ”Istoria shooterelor poate fi împărțită în două etape: înainte de Half-Life și după Half-Life”.
Practic, oricine se consideră fan al acestui gen trebuie să fi încercat măcar o dată Half-Life, joc care nu include videoclipuri și în care jucătorii îl controlează în permanență pe Gordon Freeman, personajul principal. Sunt puține lucruri pe care eu le pot spune acum despre Half-Life și pe care alții nu le-au spus deja, însă în cazul în care vrei să vezi de ce Half-Life este unul dintre numeroasele jocuri clasice pe care merită să le încerci, îl poți descărca de pe Steam.

 

Cele mai bune jocuri video clasice: Max Payne

 

Max Payne a fost primul third person shooter adevărat pe care l-am jucat. Într-un fel, a definit acest gen de jocuri, fiind la vremea lansării, în anul 2001, cu mult peste orice altceva avea de oferit piața. Dacă vei căuta pe Google ”best third person shooter games”, Max Payne va fi printre primele sugestii din listă, alături de Dead Space, Uncharted GTA V, The Division și altele.
Probabil cu toții putem cădea de acord că povestea din Max Payne este cel puțin la fel de importantă precum scenele pline de acțiune în care vă luptați cu diverși inamici. Succesul lui Max Payne s-a datorat probabil faptului că a reușit să prezinte o poveste clasică din filmele de acțiune într-un mod care a fost pe placul jucătorilor.0 Comments